Q/A

Questions & Answers #5

Gud va fina bilder du tar! Och äälskar din blogg Btw! ;)
 
Tack så mycket, kul att höra! :D
 
Någon hemlängtan hittills?:) Hur klarar man det engelska språket, och vad hade du för engelskabetyg i 9an och gymnasiet? Skulle vara intressant och veta om jag har någon chans med att bli au pair eller om mitt språk är för dåligt haha!
 
Nej, eller jag hade lite hemlängtan i början. Men bara på kvällarna, på dagarna tänkte jag inte på det för det är så mycket annat att tänka på. Men jag hade ingen stor hemlängtan, längtade bara lite efter familjen, men det är nog helt normalt! Vissa får mer hemlängtan än andra. 
Jag tycker att språket inte alls är något problem att fixa, man lär sig mer och mer för varje dag. Jag har tur (eller inte, välj själv) som pratar väldigt mycket svenska om dagarna pga att min VM är från Sverige. 
Jag hade MVG och VG i högstadiet, VG på gymnasiet i engelska. Det var mitt favorit ämne så jag var inte alls orolig  över språket när jag valde att åka som au pair till USA. Svenskar överlag är väldigt bra på engelska, det finns dom au pairer som inte kan nästan någon engelska alls och dom klarar sig, så var inte orolig över det! 
 
Hej! Vad brukar du göra på dina lediga timmar mitt på dagen? Jag kommer vara ledig mellan 8-1.30 varje dag och funderar lite på vad jag ska göra då :)
 
Jag är ledig från 9.30 am till 1.30 am på dagarna (måndag till torsdag) och under dom timmarna göra jag väldigt mycket olika saker. Tex: Äter frukost, tvättar barnens kläder och mina, tittar på serier, grejar i mitt rum, bloggar, äter lunch, tar en promenad och utforskar staden jag bor i, shoppar mm. Jag lovar att du kommer ha fullt upp och att timmarna Bara rusar förbi. Det är skönt att bara ligga i sängen och ta det lugnt också, jag är jämt väldigt trött på min lediga tid  ;-) 
 
Hur trivs du i USA på det stora hela då? =)
 
Jag trivs hur bra som helst både i familjen och i landet! Har verkligen haft tur att jag kom till en sådan här bra familj, jag känner mig som hemma och dom är så himla snälla! 
Älskar också vädret här i CA, ingen snö och kyla för mig i år  ;-) 
 
Jag ska köpa en varsin t-shirt till barnen i familjen, så jag mailade mamman och frågade vad de har för storlek, då svarade hon att de hade "a kids large, size 10-12", vet du vad det motsvarar i svenska storlekar? :) Kram
 
Oj, ingen aning! Googla så får du nog ett bra svar, hehe! Kram
1

Wednesday, October 30

Vanliga morgon rutinerna . Min VM tog barnen till skolan idag, jag åt frukost under tiden. Klockan tio skjutsade jag min VM till tandläkaren, hon skulle laga en tand och hade tagit någon medicin innan så hon kunde inte köra. När jag kom hem igen och skulle parkera händer värsta jobbiga grejen, haha!! Jag parkerar min bil på sidan av vägen, vid en trottoar kant och massa buskar. Så man får hålla på att backa och trixa lite innan man står bra, men det har aldrig varit något problem. Förens idag.. Jag skulle göra min sista backning, trodde att jag la i backen och tryckte sedan på gasen.. bilen for rakt fram och rätt upp på trottoarkanten och in i en fire hydrant. Rusade ur bilen för att titta hur illa det var samtidigt som jag tänkte " vad i hela friden har jag ställt till med". Det blev en buckla på sidan av bilen, sprang in i huset för att hämta min värdpappa somvava var hemma som tur var. Han tog en titt på bilen och sedan ringde han verkstaden. Jag åkte dit med bilen så att dom fick kolla på den, det tog 5 min sedan hade dom fixat det. Så det var inte så allvarligt som tur var, plus att jag har en ganska gammal bil så det gjorde inte så mycket. Tack och lov!!!! Så typiskt att något sådant ska ska hända mig, men men. 
Nästan hela min lediga tid gick åt, så jag fick åka direkt från verkstaden till tandläkaren för att hämta upp min VM som var lite groggy efter ingreppet så jag körde henne hem. Sedan åt jag lunch i all hast och tittade på lite Gossip Girl innan det var dags att hämta barnen på skolan. 
När vi kom hem la jag L för sin nap och gjorde i ordning T för sitt Halloween party som ägde rum hos en utav hans bästa kompisar. Eftersom att min VM fortfarande var trött så stannade hon hemma med L som sov och jag tog T till partyt. Alla barnen där var utklädda,  dom fick dekorera sina egna cup cakes, äta massa gott och leka. Jag pratade med dom andra barnens föräldrar (som jag nästan alla har träffat förut, på barnens skola) och höll lite koll på barnen utomhus. Vid 5 pm åkte jag hem, T stannade kvar hos sin kompis. När jag kom hem tog jag hade om L, vi åt middag, tittade på tv och lekte tills det blev läggdags. Jag la henne för natten och det gick toppen sedan slutade jag (vid 8.00 pm). 
 
Nu ligger jag i sängen och har skrivit två inlägg på bloggen, vilket tar sin lilla tid!! Nu ska jag sova och ladda om inför en ny dag. 
 
 
 
 
 
 

Tuesday, October 29

Ingen bloggning igår, var alldeles för trött för det när jag kommer hem. Men iallafall, jag jobbade som vanligt. Eller nej, inte helt som vanligt. L var hemma från skolan vilket betyder att jag jobbade från 8.00 am till 6.00 pm. Hela familjen, plus min värdmammas syster åt frukost tillsammans, sedan skjutsade jag T till skolan. När jag kom hem så åkte min VM till stallet så jag och L var ensamma hela dagen. Vi tittade på tv, tog ett bad, lekte och satt på pottan. Hihi, det var en rolig dag ändå. Vi hämtade T på skolan och sedan åkte  i hem, la L för sin nap och lekte med T under tiden. Till middag blev det svenska pannkakor  och sylt. När jag slutade vid 6 så gick jag upp på mitt rum för att göra mig i ordning. Klockan 06.45 kom Amanda (den svenska au pairen son jag var och shoppade med i SF) och hämtade mig i världens roligaste bil, hehe! Vi åkte till IKEA i Emeryville. Det första vi gjorde var att äta svenska köttbullar med potatismos, brunsås och lingonsylt. Åt också lite efterrätt innan vi gick runt på IKEA och tittade, köpte lite godsaker och lite små saker till mitt rum. Ett 6 pack kanelbullar följde med hem, lakrits mm. 
Efter IKEA åkte vi till Target, där blev det också lite shopping. En ny pyjamas och SNABBKAFFE!!!!! 
 
Allt som allt. En jättebra dag och en superkul och trevlig kväll. Kom hem vid tio, halv elva typ och då gick jag och la mig på en gång.
 
PS. Farmor, jag köpte två doftljus på Ikea som luktar "farmor", tänker på dig när jag känner lukten av dom i mitt rum här borta på andra sidan Atlanten. JAG SAKNAR DIG (L) 
PS 2. Farmor, "(L)" betyder hjärta  ;-) Puss å kram.