Q/A

Questions & Answers #14

Har fått några riktigt roliga och goa kommentarer på senaste tiden. Tror att jag och Amanda tar upp nästan alla i veckans poddavsnitt, men tänkte ändå ta upp dom här på bloggen också eftersom att alla kanske inte lyssnar på podden. 

 
Hej Jannica! har följt din blogg ett tag nu och ska även snart bege mig iväg till USA för att jobba som au pair, men jag undrar om ni kan i er nästa podcast, prata engelska? Det skulle vara kul och höra hur ni låter nu när ni ändå varit där ett tag :)

Kramar Andrea :)

Som sagt, det känns lite konstigt att sitta och prata engelska med varandra bara jag och Amanda. Men vi kommer absolut att prata lite engelska i podden längre fram då vi har planer att ha internationella gäster. Så du kommer att få höra oss snacka lite engelska i framtiden! :-)

Hej Jannica!
Jag vill börja med att säga att du har en riktigt inspirerande blogg! Det är tack vare din blogg som jag faktiskt har tagit tag i det här med att åka iväg som Au Pair.
Dock har jag inte gått klart skolan förs 2015 så min resa är en bit bort än så länge.

Dock kan jag inte låta bli och fundera på hur man får med sig alla sina grejer till USA? Skulle var jätte tacksam om du kanske kunde göra någon slags packlista eller ett inlägg där du berättar hur du tänkte när du packade, för jag antar att man inte kan ta med sig allt man äger hahah ;)

Ha det super bra!!

Åh gud vad glad jag blir att du tycker om bloggen, är så glad att jag kan inspirera andra till att också ta steget och åka iväg som au pair! Härligt att du redan nu bestämt dig, kämpa på i skolan och hör sedan av dig hur det går med allt! :-D
Jag kan absolut göra någon slags packlista eller tips på hur man ska tänka när man packa osv. Vi tog upp din kommentar i podden den här veckan där vi ger lite förslag när det gäller packning. Hoppas att det hjälper.


Hej! Jag ska själv åka som au pair nu i sommar. Jag undrar om ni kan ha en podd med saker man kan göra på sin fritid? Typ vilka restauranger som är bäst? Billigaste/bästa klädmärken? Packning? Haha lite många frågor kanske, men typ en "USA-tips". Tack för en bra podd! Den får mig att vilja åka ännu mer!!! Längtar så mycket! (Väntar just nu på att bli godkänd). Kram från Amanda

Superkul att du ska åka som au pair! Jag och Amanda har som sagt planer på kommande avsnitt och vi kommer i framtiden att göra ett avsnitt där vi tipsar om en massa olika grejer som gäller i hela USA och sedan en lite mer om bara SF, Berkeley och Oakland.
Hoppas att du blir godkänd snart och får börja prata med familjer! Kram.

Som au pair får man ju två veckors betald semester, och jag undrar, får man ta ut de två veckorna när man själv vill eller bestämmer ens värdfamilj det? Jättebra blogg! :)

Ja, alltså tekniskt sett så får man ta dom när man vill. Men jag tycker att man ska anpassa sig lite efter sin värdfamilj också, och prata med dom i tid och hör med dom om det passar bra att du tar semester just då. Jag, till exempel, har planerat in tillsammans med min värdfamilj att flyga hit min syster och ha henne här i tre veckor under tiden dom är iväg på sin semester i Sverige i sommar. Så då har jag min semester samtidigt som dom har sin, ganska praktiskt!

Jag har följt och läst din blogg ett tag nu men inte lyssnat på era poddar före igår, och vet du vad? JAG ÄLSKADE DOM! Jag har lyssnat på tre av dom och jag är helt fast. Jag är 14 snart 15 år och vill åka som Au pair i USA när jag blir 19 och gått ut gymnasitet. Efter det vill jag flytta till England (rättare sagt London) och vet inte riktigt vad jag vill jobba med. Men din blogg och era poddar är så bra och inspirerande att jag kommer lyssna på dom många gånger innan jag är 19. Det kanske är lite lång kommentar men hoppas du läser den för allt jag ville säga är att både du och Amanda är AMAZING, INSPIRERANDE OCH UNDERBARA :D x

Älskar att du har stora drömmar och framtidsplaner!!! Så kul! Och jag måste säga att den här kommentaren gjorde hela min dag, blev såååå glad! Tusen tack, och lycka till! :-D

Hej! Hittade er podd idag och har lyssnat igenom samtliga avsnitt. Ryste av igenkänning när ni pratade om matchningsprocess, första mötet med familjen mm. Har bara varit Au pair i snart en månad men trivs så himla bra. Ja det var väl det jag ville säga typ. Haha, ha det underbart!
Kram!

Tack så jättemycket, kul att du gillar den! :-D
Kram på dig, och hoppas att du har det toppen där borta i London.