Monday, august 25 - Thursday, august 28

Måndag till torsdag, en helt vanlig jobbvecka...ungefär! Min värdfamilj kom hem från Lake Tahoe i måndags så jag jobbade bara 2 - 5 pm. T började Kindergarten i tisdags, stor pojke nu! Så den här veckan har varit full med nya rutiner för honom och alla oss. Jag kommer att jobba lite annorlunda jämfört med hur jag jobbat dom senaste 11 månaderna, och på tisdag nästa vecka börjar L pre-school igen så det är då den riktiga vardagen kickar igång och det ser jag fram emot. Jag har då haft L hela dagarna den här veckan medan T varit i skolan och mina värdföräldrar jobbat. Vi har hittat på en massa skoj såsom playdates, Fairyland, badat i poolen , lekt i lekparker osv. 
Idag, torsdag, på eftermiddagen så har vi hängt vid poolen hela familjen. T hade simlektion och sedan efter det badade vi och lekte i timmar! När jag slutade runt 5.30 så gick vi alla upp till huset och jag gjorde mig snabbt i ordning och sedan åkte jag och hämtade upp Amanda och vi hämtade också upp en dansk tjej som är i samma au pair grupp som mig. Vi åkte till en restaurang i downtown Berkeley där vi åt middag och pratade. Vi var jättemånga tjejer där, plus vår community counsler. Gratis pizza fick vi och jag drack ett gott glas vin, sedan körde jag och Amanda hem runt 8.30.

Amanda & Felicia


Ser ut som att jag gömmer mig bakom Amanda på gruppbilderna... haha!

Jag, Amanda & Felicia


Jag och Amanda hade klätt oss nästan exakt likadant ikvälll utan att planera det - Lika blus (olika färg/motiv), svarta jeans och dålig hårdag ;-) Haha.
 

Sunday, August 24 - Jordbävning!

Jag sov väldigt länge, och tydligen väldigt hårt, men jag vaknade till slut klockan 10.30 ungefär. Jag hade då fått en massa meddelanden och hade några missade telefonsamtal på mobilen. Amanda skrev till mig klockan 3.30 på morgonen: "Kände du jordbävningen????"... Direkt när jag vaknade ringde min värdmamma och frågade om huset var okej efter jordbävningen...Jag var trött och hade inte riktigt vaknat och inte riktigt fattat att det verkligen hade varit en jordbävning. Gick snabbt upp och tittade runt i hela huset om det var något som ramlat eller gått sönder men allt var precis som vanligt. Jag slog på nyheterna på tv:n som visade Breaking News om jordbävningen som ägde rum i Napa - ungefär 40 minuter från oss. Där hade vägar gått sönder, hus och väggar rasat, bränder startat och en massa sådant pga jordbävningen klockan 3.20 på morgonen. Jag sov som en stock och kände ingenting, hela Amandas värdfamilj hade vaknat av jordbävningen och många jag känner som bor här där jag bor kände skakningar. Men det var inte alls lika stort skalv här som i Napa. Inga skador är skedda i Berkeley, Oakland eller San Fran vad jag har hört. Men lite läskigt ändå! 

Resten av dagen har jag spenderat hemma, med Amanda. Jag/vi har tittat på tv, bloggat, ätit lunch, registrerat mig för en klass, grillat till middag och tittat på MTV Video Music Awards. En riktig vilodag så här en söndag, skönt! Nu är klockan snart tolv på natten och jag ska sova, hoppas på en jordbävningsfri natt/morgon...

 
2

Saturday, August 23 - Alameda Beach

Bakishäng hemma hos mig, lunch, tv och solning. Vädret var på topp så på eftermiddagen bestämde vi oss för att åka till Alameda Beach för att sola och njuta av vädret. Efter det åkte vi och köpte cupcakes som vi åt till efterrätt senare på kvällen. Vi åt middag och tittade på tv hos mig och runt 10.00 skjutsade jag hem Amanda och sedan åkte jag hem för att sova.