Wednesday, January 29

Jobb 8.00 - 9.30 am, 1.30 - 5.30 pm.
Skjutsade barnen till skolan, åkte tillbaka till huset för att blogga och ringde och avboka mitt doktorbesök då jag beslutade att det inte behövs. Skulle bara åka dit och se vad det är för liten knöl på min hand men ärligt talat så tror jag inte att det är något farligt och den stör mig inte så mycket så den kan sitta där ett tag till, hehe. Sedan tittade jag på två avsnittt av Dance Moms, åt lunch och sedan var det dags att hämta barnen på skolan klockan 1.30. När vi kom hem la jag L för sin nap och medan hon sov gjorde jag och T läxa, lekte med lego, la pussel ,lyssnade på musik och tog det lugnt innan det var dags för att väcka L. När hon vaknade åt vi lite snacks och lekte sedan kom en kompis till L över på en playdate. Jag lekte med barnen på övervåningen till klockan 5.30 och sedan slutade jag. Då gick jag in på mitt rum, bloggade, bytte om till pyjamas (hur skönt?!) och efter en stund åkte jag hem till Amanda. Vi åkte direkt till Lucky (i pyjamas, haha) för att köpa middag och glass. När vi kom tillbaka så tittade vi på senaste avsnittet av PLL och ett avsnitt av TVD samtidigt som vi åt. Jag åkte hem runt 10.00 tiden och direkt när jag kom hem borstade jag tänderna och la mig i sängen med Baloo (katten) och gosade med honom innan jag somnade. 

 
 
 
 
 
 
Q/A

Questions & Answers #10

Hej! Har undrat över en sak, hur mycket pengar tog du med dig till USA? Tänkte så att jag vet på ett ungefär hur mycket jag behöver ha med mig så att jag klarar mig när jag väl ska åka. Du kanske har skrivit det någonstans men kan inte hitta det isåfall :)
Så himla roligt att läsa din blogg, jag känner bara mer och mer att jag vill iväg, när jag läser den.
/ Sabrina

Hej! Jag hade totalt med mig 11.000 SEK i fickpengar, växlade 3.000 SEK till dollar som jag använde första veckan här i USA och resten ska jag spara till resemånaden! 
Vad kul att höra, hoppas att du kommer iväg snart. 

Vilka är dom "måste" ställerna att åka till om man ska till usa? Tips på bra affärer?

Svår fråga! Finns så sjukt mycket att göra här liksom, och jag har ju inte varit i hela USA. Men jag kan nog fixa ihop ett inlägg där jag kan tipsa om bra saker att göra här runt omkring där jag bor (San Francisco, California) plus shopping/affärer och bra matställen! :-) Så kika in på bloggen om någon dag så ska jag ge dig/er en massa tips när jag har tid!

Hej! Jag undrar hur du gjorde med din mobil när du kom till USA. Var du tvungen att skaffa en ny amerikansk mobil med amerikansk abonnemang? Var det dyrt?

Hej! Jag hade med min svenska iPhone med mig hit till USA, åkte i oktober 2013 och abonnemanget gick ut nu i januari. Min snälla pappa betalade mitt abonnemang som ingen använde tills det gick ut.
Jag använde inte mitt abonnemang någonting här i USA utan jag tog ur mitt sim kort, låste upp min iPhone så att jag kunde sätta i mitt amerikanska sim kort som jag fick av min värdfamilj. Så jag har min svenska iPhone med amerikanskt abonnemang som min värdfamilj betalar, jättesnällt! Ingen aning om vad det kostar faktiskt. 


1

Tuesday, January 28

Jobb 8.00 - 9.30, 1.30 - 7.30.
Skjutsade barnen till skolan, sedan tillbaka till huset men då var städerskorna där så jag plockade undan lite snabbt på mitt rum och efter barnen nere och sedan åkte jag till Target. Där köpte jag en morgonkaffe på Starbucks och sedan gick jag runt och tittade och köpte lite grejer. Target är verkligen hur stort som helst, och det finns allt! man kan seriöst gå runt där i flera timmar. Klockan 11.00 åkte jag iallafall hemåt, åt lunch, duschade och sedan hämtade jag barnen på skolan. La L direkt och sedan gick jag ner med T, vi gjorde skolarbete, åt glass och sedan la vi två stycken pussel på 100 bitar medan vi lyssnade på One Direction på Spotify (varför har jag inte lyssnat på alla deras låtar förut?! Sjukt bra ju.) När L vaknade (3.45) åkte vi direkt till en lekpark där vi lekte till klockan 5.00. När vi sedan kom hem igen värme jag på rester från igår som vi sedan åt till middag, efter det blev det tv tittande och lite lek. Även fast man har slutat jobba så är det så svårt att bara stänga dörren och säga till barnen att man har slutat och ska göra något annat. Dom är ju sååååå himla goa och roliga!!!! Ikväll följde dom med in på mitt rum och lekte att dom jagade mig så jag kastade mig på sängen och då hoppade dom upp och började kittla mig och klia mig på ryggen, dom ville lukta på ALLA mina doftljus och ställa dom på en rad på golvet, L såg en Hello Kitty pyjamas tröja på min säng som hon absolut ville att jag skulle ha på mig och ja, vad mer kan jag säga? Dom är ju bara för underbara, man vill ju liksom inte bara kasta ut dom från rummet heller. Men till slut tog jag på mig mina kläder och sedan åkte jag iväg till Amanda - barnen stod vid dörren och tittade på och vinkade när jag gick mot bilen - gullisar!!
Hemma hos Amanda tittade vi på avsnitt 2 av Parenthood, åt glass och popcorn och sedan vid 9.30 tiden åkte jag hemåt för att blogga och göra mig redo för sängen! Skönt att somna lite tidigare ibland. 

Mina inköp från Target idag:
- Deo, tandkräm, munskölj, tandborste

- Nattkräm, dagkräm, doftljus.