Los Angeles - Day 5, Warner Bros. VIP Tour

 Typ bästa dagen i mitt liv!!!!! I fredags när vi var i L.A så hade vi bokat in en VIP Tour på The Warner Bros. studios i Hollywood. Den var två timmar lång och det började med att vi fick se en kort video om själva WB, sedan åkte vi runt i små bil/bussar eller vad man kallar dom och såg hela deras studio som är sjukt stor. Första stoppet var "the jungle" som dom kallade det, det var en liten skog där dom har ett par hus uppbyggda och lite andra saker där dom spelar in skogscener till massa filmer och serier. Bla Hart of Dixie och Pretty Little Liars. Sedan körde vi förbi en liten by med ett par hus och en gata, alla tjejernas hus i PLL men dom höll på att spela in någon reklam film där så vi fick stanna en bit bort och titta en stund. Sedan fortsatte vi att åka runt och titta på alla byggnader som egentligen är fakebyggnader allihopa där som spelar in en massa olika filmer och serier utanför. Dom målar om alla byggnader hela tiden till olika filmer osv. Sedan fick vi gå in i ett museeum för att titta på alla riktigta kostymer och saker som dom använt i Harry Potter filmerna och Batman filmerna. Efter det kom det allra bästa, vi åkte till alla studios där dom spelar in en massa serier så som PLL, The Fosters, Friends och typ tusen andra. Först fick vi gå in och sätta oss där publiken sitter där dom spelar in sitcoms och se scenerna dom använder, sedan (ABSOLUT COOLASTE) gick vi in i studio 7 där dom spelar in alla scener i Pretty Little Liars!!!!!!!! Vi fick se alla tjejernas rum, skolans matsal osv osv. Så himla coolt, och dom hade nyss varit där och spelat in julspecial avsnittet så det var lite julig stämning där inne. Dom berättade och visade jättemycket hur dom spelar in allt och det var riktigt intressant och kul att få se och veta. Och allt är så himla mycket mindre än vad det ser ut på TV. Rummen är jättesmå och själva skolkorridoren är jätteliten!!  Otur att vi var där på helgen då skådespelerna oftast inte jobbar, annars hade vi kanske sett några kändisar! ;-) 
Sist men inte minst fick vi gå in i studion där dom spelat in alla café scener i serien Friends i 10 års tid, dom har alltså förvarat det precis som det såg ut när dom spelade in. Och vi fick sitta på den RIKTIGA och äkta "Vänner soffan" - DÖÖÖ COOOOLT JU! 

 

På WB touren kunde man shoppa i deras "butik", en massa PLL, TVD och andra tv serier grejer. Jag köpte en TVD kopp och en PLL t-shirt.


The Big Bang Theory´s parkering.

"The Rammer Jammer" i serien Hart of Dixie.Ali´s hus i PLL.Gatan och husen där tjejerna i PLL bor i serien.
Har har dom spelat in scener i serien Friends och i massa filmer.

Polisbilar och ambulanser som dom använder i filmer och serier.Här spelar dom in nästan alla utomhusscener i PLL.Vi fick testa att göra en green screen!Spencer´s rum!


Emily´s rum bakom väggen.Spencer´s rum!Spencer´s rum!Så coolt att ha satt sin fot på exakt samma plats där dom är och spelar in varje dag!


 
 

1

Los Angeles - Day 4, Downtown L.A

Så på fredagen blev det lite ändrade planer, vi skulle egentligen träffa Maria Montazami som många vet men nu blev det inte så. Vi trodde att vi skulle träffas mycket närmare Hollywood, men det visade sig vara nästan 2 timmar bort och det skulle bli en dyr taxi och en lång och krånglig tågresa som skulle fått lov att börja klockan 4.00 på morgonen, så jag och Kerstin bestämde att vi skulle göra något annat skojigt här i Hollywood/L.A...Kerstin är inte största fanet av Maria utan det är mest jag och jag bor ju här i Cali så det kommer säkert något annat tillfälle då jag kan träffa henne själv. Vill inte tvinga Kerstin på en lång och dyr resa bara för att jag ville det, hon är ju ändå bara här i några veckor så jag får boka om mitt möte med Maria Montazami. Ångrar inte mitt beslut för vi hade en jättekul och äventyrlig dag (och kväll).
Vi tog Metro till Downtown L.A där vi gick runt och tittade, jättemysigt. Vi åkte hiss upp i Los Angeles City Hall (27 våningen) med en amazing utsikt över hela staden. Sedan gick vi till Walt Disney Concert Hall för att titta och ta en gratis rundtur. Vi åt en enkel lunch på ett café, shoppade i en Macy´s galleria och sedan tog vi Metro tillbaka till hotellet. Vi låg och solade och badade vid poolen innan vi fixade oss och gick till mat affären för att köpa snacks och öl å vin för att fira in fredagen och njuta ordentligt av semestern. På vägen hem stötte vi på tre av mina kompisar från San Fran som också jobbar som au pairer, det visade sig att vi bor på samma hotell! Dom bjöd över oss till deras hotellrum senare, så vi gick hem för att dricka, prata med Amanda och spela kort innan vi gick dit runt åtta/nio på kvällen. Vi satt ute på deras balkong och drack vin, pratade och två killar spelade gitarr och sjöng. Jag och Kerstin gick runt 10.30 för att gå och köpa middag med oss till hotellet, efter en sen middag och lite för mycket alkohol somnade vi gott! 
 
1

Los Angeles - Day 3, Beverly Hills Tour

Förra torsdagen, vår tredje dag i LA, hade vi inbokat en Star Tour vilket innebär att vi åkte i en liten bussaktig bil med 12 andra personer.Vi fick en guidad tour genom Hollywood, Beverly Hills och Hollywoodskylten. Våran kille som körde och pratade under turen var jätterolig och berättade jätteintressanta grejer om kändisar och om alla ställen vi åkte förbi. Fick veta vart alla kändisar shoppar, äter, hänger och vart dom bor. Åkte alltså mycket i själva Beverly Hills (där det är så himla vackert och någon gång i min livstid ska jag bo där!) och vi åkte precis utanför en massa kändisars hus vilket faktiskt var riktigt fränt! Dock fick vi inte se Hollywood skylten på nära håll då det är avstängt där, men vi fick iallafall se den så vi var inte allt för besvikna. När turen var slut (efter 2 timmar) så åt vi lunch i gallerian vid Walk of Fame och tog en behövlig drink, sedan hängde vi på hotellet och vid poolen en stund innan vi fixade oss och tog bussen till The Grove där vi åt middag och gick på bio. Alltså jag är kär i The Grove, så himla mysigt och trevligt!!! 

 

Ellen DeGeneres hus


Hennes granne - Ryan Seacrest´s hus.


Michael Jackson´s hus (innan han dog).


Channing Tatum´s hus.


Justin Bieber´s hus. Det tredje från vänster sida.


Jennifer Lopez´s hus.


Bruno Mars hus!


Utsikt över LA och Hollywood.
På tour bussen!


Hollywoodskylten från utomhus mallet vid Walk of Fame.

 
1