två år i USA

 När jag väl hade bestämt mig för att åka till USA som au pair så gick jag all in! Jag sparade pengar, jobbade, gick ut skolan, tog körkort, fixade ansökan, gick på intervju, fixade med tusentals pappersarbeten och slet hårt för att bli klar så snabbt som möjligt. Jag var inte inne i matchningsprocessen speciellt länge förens jag hade hittat en superbra värdfamilj. Väl där, en månad innan jag skulle åka och allt var klappat och klart, så blev jag riktigt nervös och orolig. Vad i hela friden hade jag gett mig in på? Är jag galen?! 

Den 7:e oktober 2013 stod jag där på Arlanda med mina resväskor och sa hejdå till min familj, jag mötte upp två andra svenska tjejer som jag aldrig träffat förut och vi satte oss sedan på planet mot New York - det var nu som äventyret började!
Dom få dagarna jag spenderade på au pair skolan i NYC var intensiva och roliga, jag träffade många nya vänner och lärde mig en hel del. Den 10:e oktober satte jag mig på planet som skulle ta mig till San Francisco, California där jag skulle spendera ett helt år (som sedan blev två) hos en helt främmande familj. Där skulle jag ta hand om barnen varje dag, bo, äta och leva. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös, men så fort jag tog klivet innanför dörren hemma hos min värdfamilj försvann all rädsla, orolighet och nervositet. Allting kändes bara så bra och så rätt från första sekund, helt otroligt konstig känsla! 

Under hela min period (två år) som au pair i Cali har jag levt ett liv jag aldrig trodde var möjligt. Jag kom barnen så otroligt nära, jag var en del av min värdfamiljs familj, jag reste till ställen jag förut bara kunnat drömma om, jag blev flytande i språket, jag åt en massa god mat som jag aldrig ätit förr, jag stötte på kulturkrockar, lärde mig nya saker varje dag och träffade nya människor från världens alla hörn. Det här är en erfarenhet och ett minne som jag kommer att ta med mig i resten av mitt liv, jag har växt så otroligt mycket som person och har fått uppleva en del av världen som jag alltid drömt om att få ta del av. Det har självklart varit motgångar och det har inte alltid varit en dans på rosor, men jag har aldrig ångrat att jag åkte iväg, det var det bästa beslutet jag någonsin har tagit!! 

Dessa två åren är dom bästa åren i hela mitt 22 åriga liv, helt klart!! Så det jag vill säga med den här texten är att om du som läser detta funderar på att åka iväg som au pair - gör det!!!!!! Du kommer inte att ångra dig, det kan jag lova! 
 
 
2